Webwinkel

Downloads

Hey, tof dat je ons gevonden hebt en welkom bij De Mammoet Codex! Wij zijn Mieke en Gijs, beiden geboren en getogen Brabanders en woonachtig in het mooie Oosterhout (Noord-Brabant). We zijn ook beiden gelukkig getrouwd, maar niet met elkaar 😉

Zij is in het dagelijks leven freelance schrijver, editor en vertaler (onder de naam Geek It Real Good, vandaar deze website), hij werkt bij een Brabantse gemeente. Allebei zijn we fanatieke TTRPG-spelers én spelleiders, met een passie voor het tot leven brengen van fantasiewerelden aan onze speeltafels.

Nu willen we die speelervaring ook aan een breder publiek dan alleen onze eigen groepen overbrengen. Binnenkort verschijnen daarom onze eerste one-shot avonturen, te beginnen met ‘Het Vervloekte Dorp: de prijs van groenten’ op 6 april 2024.

Een one-shot is een kort avontuur om samen met een groepje vrienden of familie in één speelsessie van ongeveer vier uur te spelen.

Daarnaast werken we hard aan een veel groter TTRPG-project: een setting met bijbehorende campaign gebaseerd op het oude hertogdom Brabant, waarin de wonderlijke geschiedenis van Brabant tot leven komt, zij het qua tijdsspanne – ca. 1100 tot 1750 – erg samengeperst. Het werk is dan ook niet bedoeld als historisch accuraat, maar als een open wereld waarvan de locaties en bewoners geïnspireerd zijn op de geschiedenis, verhalen en mythes van Brabant. Het geheel is overgoten met een sausje van magie, zodat jij er heerlijk in kunt spelen, zowel als speler of als spelleider.

Volg je ons de komende tijd? Bedankt, dat vinden we leuk! We delen komende periode meerdere avonturen en hopen dat je ons zult ‘backen’ bij het tot stand brengen van deze wereld en de campaign.

Houdoe en tot snel,

De Mammoet Codex

Mieke en Gijs

Wil je meer weten? Stuur ons een bericht via info@demammoetcodex.nl of volg ons op Instagram.