Hoi! Ik ben dus Mieke, de resident geek hier. Ik ben een vrouw van ergens in de dertig, woonachtig in West-Brabant, ik ben gelukkig getrouwd en ik heb twee schatjes van katjes. Oh ja, ik ben ook autistisch. Dat zie ik overigens vooral als een voordeel voor mijn werk.

Als klein meisje had ik al een liefde voor lezen die alles overtrof. Kleine Mieke in een hoekje op een familiefeestje met haar neus in de Leesmap, dat was geen ongewoon gezicht. Ook nu nog kan ik verdwalen in een goed verhaal, en de wereld om me heen vergeten. Met lezende ouders en grootouders, en een abonnement op de bibliotheek is het dan ook geen wonder dat ik een echte lees- en taalfanaat ben geworden (én gebleven).

Naast de Leesmap hadden we ook al vroeg een computer bij mijn grootouders en thuis. Kleine Mieke vond het lastig kiezen tussen lezen en de pc, want die computerspelletjes en die toffe nieuwe taal, dat Engels, die waren toch ook wel erg aantrekkelijk. Gelukkig kan liefde zich prima vermenigvuldigen, en mijn liefdes voor taal, lezen en videospelletjes konden en kunnen prima naast elkaar bestaan. In 2019 is daar de liefde voor Dungeons&Dragons aan toegevoegd.

Mijn favorieten

Vroeger: de historische jeugdboeken van Simone van der Vlugt & het spel The Sims

Nu: Nederlands- en Engelstalige boeken met een fantasythema & single player RPGs zoals Skyrim en de Horizon-serie

Door mijn liefde voor taal ben ik Nederlands gaan studeren, en heb ik zoveel mogelijk vakken bij de faculteit Engelse Taal en Cultuur gevolgd, want kiezen tussen de twee talen kon ik niet. Na mijn master heb ik een lerarenopleiding gedaan en ben ik docente Nederlands geworden. Dat was ontzettend leuk, en ontzettend overweldigend.

#heyhetisoke
Na twee keer overspannen te zijn geraakt, kwam ik in een burn-out, en kreeg ik op mijn dertigste een autismediagnose. In de daaropvolgende periode heb ik veel gehuild en veel geleerd, en ik ben trots op het resultaat: mijn eigen bedrijf Geek It Real Good. Voorlopig richt ik me daarmee vooral op corrigeer- en redigeerwerk, maar ik volg ook de studie Literair Vertaler Engels – Nederlands, en wie weet, misschien breng ik ooit zelf wel verhalen uit waarin mensen kunnen verdwalen.

Zeg Mieke, is de uitdrukking niet ‘to geek out’ in plaats van ‘to geek it’?

Zeker! Maar ik ben stiekem-niet-zo-stiekem een enorme fan van zogeheten ‘foute’ muziek, en het nummer Push It van Salt-N-Pepa is echt my jam. Is bovendien je aandacht niet blijven hangen op deze aanpassing? Opvallende taal leidt je aandacht af van het verhaal, daarom doe ik wat ik doe!

Andere feitjes over mij

  • Sinds mijn 10e ben ik geobsedeerd door alle dingen vampier. Boek, folklore, serie, film, game, gimme!
  • Buffy the Vampire Slayer en Firefly zijn mijn favoriete series. Favoriete personages: Willow & Spike en Captain Reynolds & Kaylee (Curse your sudden but inevitable betrayal, Joss Whedon!)
  • Mijn lievelingskleur is groen.
  • Naast lezen, gamen en D&D is mijn grootste hobby… hobby’s uitproberen!
  • Ik kan boogschieten.
  • Naast fantasy kijk ik graag naar medische programma’s, zowel fictie als non-fictie.
  • Ik ben meestal rechtshandig.
  • Mijn partner en ik zijn sinds 2007 een stel en zijn in 2016 getrouwd.